De Islam

De Islam is momenteel misschien wel het meest controversiële geloof wat er is. DIt heeft een aantal redenen. Maar het heeft er vooral mee te maken hebben dat er de nodige terroristische organisaties zijn die uit naam van de Islam handelen en vaak aanslagen plegen. Dit zaait vaak angst, in vooral de Westerse wereld. Hierdoor gaan mensen op een bepaalde manier tegen dit geloof aan kijken terwijl dat zeker niet altijd terecht is. Het is daarom van belang dat de rest van de wereld niet vergeet dat er nog altijd ontzettend veel mensen zijn die de Islam op een juiste en trouwe manier aanhangen. Deze gebruiken het geloof absoluut niet voor kwade doeleinden en zijn goede moslims die leven volgens de wetten van hun geloof.

De Koran

Het heilige boek van de Islam is genaamd de Koran. Hierin staan een aantal gebeden die door Moslims worden gevolgd. De Koran verteld als het ware de richtlijnen om volgens het geloof op een juiste wijze te leven. Het kan gezien worden als een soort gids voor een ieder die wil weten wat er allemaal bij het leven als Moslim komt kijken. Naast de Koran zijn er binnen het geloof nog een aantal stromingen waar wel degelijk een aardig verschil in zit, waarover nu meer.

Sjiieten of Soenniten

Nadat er wat onenigheid ontstond over de opvattingen van bepaalde dingen binnen het geloof ontstonden er twee stromingen binnen de Islam. Zo zijn er de Sjiieten en de Soenniten. Hun overtuiging van het geloof verschild vooral en je ziet dat ze verspreid over verschillende landen wonen. Vooral in de landen in Noord-Afrika vindt je de meeste Soenniten. De Sjiieten leven vaker in de andere Moslim landen, in het Midden-Oosten en in het Aziatische gedeelte hiervan. Het is interessant om de verschillen tussen de stromingen te bestuderen.

startit