Het bijzondere aan Jeruzalem

Het bijzondere aan Jeruzalem

Binnen het Jodendom zijn er een aantal zeer heilige plaatsen. Deze liggen veelal in Jeruzalem. Over deze stad wordt al tijdenlang gestreden tussen de Israelers en de Palestijnen, net als de rest van het land. Dit is tegelijkertijd een strijd tussen Moslims en Joden die ontzettend veel slachtoffers heeft gemaakt door de jaren heen. Ondanks dat het momenteel iets rustiger is kan het minste of geringste de vete weer nieuw leven in doen blazen met desastreuze gevolgen op de korte termijn.

Dat Jeruzalem ondanks dit een bijzondere stad is die een bezoek meer dan waard is mag geen twijfel lijden. Op allerlei plekken kom je er prachtige dingen tegen en zal deze stad tot de verbeelding spreken. Voor mensen die door alle conflicten heen kunnen kijken en het mooie van de plek wel in kunnen zien zal Jeruzalem zeker niet teleur stellen. Aan alles merk je dat dit voor veel mensen een hele bijzondere plaats is.

De meest heilige plaats voor de Joden die er hier te vinden zal zijn is de Tempelberg. Deze mag echter niet betreden worden door de gelovigen zelf waardoor de Klaagmuur het eerste en beste alternatief is voor alle aanhangers van het Jodendom. Deze wordt dan ook massaal bezocht maar dit mag niet met mannen en vrouwen tegelijk. Ook als toerist kun je dichtbij komen en is het bijzonder om te zien hoe de Joden dit als het ware beleven. Dit is nog maar een reden dat een reis naar Jeruzalem zeker de moeite is.

startit