Waar ligt Vaticaanstad

Waar ligt Vaticaanstad

Wat iedereen gelijk zal weten over Vaticaanstad is dat het bij of nog beter in Rome ligt. Of dat de Paus er woont. In de ministaat die omringd is door Italiaans land draait het allemaal om het Rooms-Katholieke geloof. Dit stamt al uit tijden terug en in de periode daarna is Vaticaanstad altijd het kloppend hart geweest van deze geloofsovertuiging. Rooms-Katholieken of kortweg Katholieken zoals ze vaak worden genoemd leven ook in grote getalen in Nederland. Het is sowieso een van de geloven met de meeste aanhangers ter wereld.

Zelfs als je niet Rooms-Katholiek bent of totaal niet gelovig is het leuk om het Vaticaan te bezoeken. De gebouwen die je ziet zijn prachtig en adembenemend. Overal proef je de historie van al deze bouwwerken. Je kunt merken dat het een bijzondere plaats is, zeker voor gelovigen. Die komen hier daarom in grote getalen naartoe om het minimaal eens gezien te hebben. Een bezoek aan het Vaticaan is dan ook mooi te combineren met een trip naar het geweldige Rome, de hoofdstad van Italie.

Het meest belangrijke gebouw is de Sint-Pietersbasiliek. Vlakbij deze Basiliek vindt je het Paleis van de Paus. Deze basiliek ken je vast wel van de vele televisie beelden die vaak van het Vaticaan te zien zijn. Je ziet deze bijvoorbeeld tijdens Pasen of wanneer er een andere dag die bijzonder is voor het Katholieke geloof plaatsvindt. Hiervoor ligt het plein waarop je steevast tienduizenden mensen kunt zien tijdens deze gelenheden. Alleen daarom al is het vrij indrukwekkend om hier eens een dienst mee te kunnen maken. Het zal zeker niet teleurstellen, ongeacht of je gelovig bent of niet.

Je vindt hier in de buurt verschillende musea die altijd leuk zijn om te bezoeken. Hier kun je alles leren over de geschiedenis van het geloof en het Vaticaan. De tuinen die je rondom het Paleis vindt zijn al even goed mooi om te bezoeken. Je kunt hier daarom gerust meer dan een dag vertoeven. Wat het nog makkelijker maakt is dat er een treinstation is zodat je het tevens goed kunt bereiken. Alles is er dus wel dusdanig op ingericht dat het makkelijk is om hier even langs te gaan voor de gemiddelde toerist. Dat maakt het leuk om Vaticaanstad aan te doen op je reis. Het zal niemand verbazen dat het altijd toch wel indruk maakt om een dergelijke bestemming met eigen ogen te kunnen bekijken.

startit